La Tradició Mariana ha tingut molta influència en aquesta festa, ja que canvia el sentit dels cultes pagans als cristians. De la mateixa manera que les corrandes i la invocació al sol van quedar en un segon lloc passant en primer lloc la imatge de la Verge. Però, com hem dit anteriorment, és curiós que amb el canvi cap al cristianisme es continuï celebrant per Pasqua, i no a partir del 15 d’agost quan es celebren les festes de les Verges trobades.
Antigament, aquestes festes es celebraven perquè representava l’acabament de les tasques agrícoles i hi havia més comunicació entre les famílies pageses i es veníen els excedents. Llavors, suposem que la Tradició Mariana es tracta d’una festa, que tot i el que hem comentat anteriorment, es continua celebrant en la data de la festivitat pagana. Amb aquesta suposició podem arribar a pensar que no es va produir aquest canvi de data per tal de no haver d'eliminar cap tradició o element pagà, com per exemple les corrandes.
Hem de deixar clar, que aquestes “festes” (si així se’ls pot anomenar) no es celebraven des d’un bon principi a la font de Talló, aquest canvi no va ser un canvi ràpid sinó un procés molt llarg en el temps el qual havia de canviar moltes mentalitats. Possiblement, quan va arribar la cristianització, la millor manera d’acabar amb el culte pagà, era fent-hi aparèixer la Mare de Déu. Així es començava a canviar l’objecte venerat i el ritual prenia un altre caire: s’havia cristianitzat. Per tant, segurament, va ser llavors quan van començar els pelegrinatges marians a la font.